Aktuellt, Success stories22.09.21

Modern och digital arbetsplats för Camfil

Aktuellt, Success stories | 22.09.21

Med Tahoes nyckelfärdiga lösning BaseDrum har Camfil ett intranät som är ryggraden i deras digitala arbetsplats. Via intranätet kan de dra nytta av smidig dokumenthantering och arbeta digitalt som ett team.

Camfil – hjälper människor andas ren luft sen 1963

Camfils historia började 1963 med ett uppdrag om att skydda människor i Sverige från dålig luft och idag är de världsledande tillverkare av renluftlösningar för luftfiltrering och stoftavskiljning. I dagsläget har Camfil globalt 33 tillverkningskontor, 6 forskningscenter och är totalt 4800 anställda. Sen 2015 har Camfil haft BaseDrum som sitt globala intranät.

Delad kunskap och engagerande kommunikation

Helena Hellqvist, SharePoint och Collaboration Manager på Camfil, har varit tekniskt ansvarig för intranätet sen 2017 och upplever många fördelar med BaseDrum. I intranätet lagrar de alla dokument och handböcker som beskriver deras organisation: ”Vårt intranät är ryggraden där vi har samlat alla styrande dokument. Där hittar våra medarbetare allt från information om anställningar till handböcker inom IT och riktlinjer för marknadsföring.”

Både ledning och medarbetare kommunicerar effektivt via intranätet och BaseDrum är en självklar del av Camfils digitala arbetsplats: ”Vi vill att vårt intranät ska vara en tillåtande plats där alla har en chans att säga sitt. Med BaseDrum är det möjligt!”

Support att räkna med

Dyker det upp frågetecken under arbetets gång upplever Helena att Tahoe alltid svarar snabbt och finns där för att ge support:

”Från Tahoe får vi alltid rekommendationer, stöttning och välgrundade argument till varför vi bör göra på ett visst sätt. Tahoe tar bra ansvar för det de levererar och det de gör!”

Helena Hellqvist, SharePoint och Collaboration Manager, Camfil

Fördela behörighet till innehåll

Med sitt intranät i SharePoint kan Camfil styra vem som har behörighet att se vilket innehåll. Genom att sätta unika rättigheter på olika siter kan man välja att tillåta externa besökare ta del av utvalt innehåll: ”När det är dags för revision kan vi släppa in revisorn i vårt intranät och ge tillgång till specifikt innehåll. Endast det som är relevant syns, väldigt smidigt!”

Nå ut till fler med digitala informationsskärmar

Framöver ser Helena och Camfil fram emot att börja använda sig av BaseDrums integrerade lösning för digitala informationsskärmar. De vill nå ut med nyheter och viktig information till ännu fler än tidigare och därmed informera och engagera alla medarbetare inom organisationen: ”Vi ser verkligen fram emot att börja använda oss av digitala informationsskärmar så att medarbetarna i produktionen kan nås av samma information samtidigt som de som sitter på kontoret.”

Vi på Tahoe ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Camfil!

Tillbaka